Az utolsó pillanatig dolgozhatott

Szemlézte: Pöltz Ágnes

2018.03.06. 15:00

Küzdelem a demenciával

NLCafé

Múlt szombaton dolgozott utoljára a helyi Sainsbury’s boltban az az angol nő, akinél évekkel ezelőtt diagnosztizálták az Alzheimer-kórt. Korábban könyvelőként dolgozott, azonban romló egészségi állapota miatt azt a munkáját hamar fel kellett adnia. A Sainsbury’s üzletben kapott munkát, ahol 2013 óta tisztában voltak vele, hogy az asszony alzheimeres.

Ennek ellenére nem bocsátották el, hanem folyamatosan adtak neki munkát, akkor is, amikor a betegsége miatt bonyolultabb folyamatokat már nem tudott átlátni. Fia szerint az asszonnyal az utolsó évben többször megtörtént, hogy nem tudta, hol van, mikor megérkezett a munkahelyére. A rábízott munkát, például az internetes rendelések összeállítását, viszont ekkor is elvégezte.

Fia a Twitteren írta meg, hogy a Sainsbury’s folyamatosan egyeztetett a családdal, mindig figyeltek arra, éppen hogy érzi magát az édesanyja. Nem akartak túl nehéz feladatot bízni rá, de mindenképp akartak neki adni valamilyen munkát. Fia szerint ezzel jelentős mértékben lelassították az Alzheimer-kór által okozott leépülést. Az asszonynak végül múlt szombaton volt az utolsó munkanapja.